ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης "Κωστής Μπάλλας"






 

O φορέας Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης είναι μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία ΝΠΙΔ με δραστηριότητες κοινωφελούς/κοινωνικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1991.

Σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και επανένταξης κοινωνικώς αποκλεισμένων ή/και πολιτισμικώς διαφοροποιημένων ομάδων πληθυσμού. Δραστηριοποιείται σε περιοχές και πληθυσμούς με πολιτισμικές ή/και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, προβλήματα ανεργίας, στέγασης και εκπαίδευσης, κατάχρησης εξαρτησιογόνων ουσιών που παρουσιάζουν παράλληλη έλλειψη ανάλογων υποστηρικτικών δομών (ψυχικά πάσχοντες, πρώην χρήστες ουσιών).

Έχει συμβάλει σημαντικά και ουσιαστικά στην διαμόρφωση της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, όπως είναι σήμερα. Διαχειρίστηκε, αναμόρφωσε και διαμόρφωσε προγράμματα και δράσεις ψυχικής υγείας από την θέση του Συμβούλου του υπουργού Υγείας συνεπικουρούμενος από τον άμεσο συνεργάτη του, νύν πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του φορέα Καθηγητή Ψυχιατρικής Νικόλαο Παρίτση.

Διαχειρίζεται δύο κέντρα ημέρας, (Ηλιοτρόπιο και Λωτός) που ανήκουν στο 7 ο τομέα Ψυχικής Υγείας Αττικής, και δύο οικοτροφεία στην Αθήνα, (Ηλιοτρόπιο Ι και Ηλιοτρόπιο ΙΙ), όπου ανήκουν στον 9 ο τομέα ψυχικής υγείας Αττικής. Δόθηκε έγκριση σκοπιμότητας στο φορέα για την υλοποίηση ενός ακόμη οικοτροφείου στην περιοχή της Ξάνθης.

Χρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ελληνικούς και διεθνείς.

Για την υλοποίηση των δράσεων και προγραμμάτων του στελεχώνεται από:
Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Ειδικούς Θεραπευτές, Διοικητικούς Οικονομικούς Υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες.
Σημαντική είναι η συνεισφορά του σώματος των εθελοντών μας αλλά και των φοιτητών που στο πλαίσιο συνεργασίας μας με πανεπιστημιακούς φορείς, κάνουν την πρακτική τους κοντά στην διεπιστημονική ομάδα. Τόσο οι εθελοντές μας όσο και οι φοιτητές μας συμμετέχουν στις δράσεις του φορέα με ιδέες, απόψεις, προτάσεις ανανεώνοντας και στηρίζοντας τα μέλη, τις οικογένειες και συγγενείς, και την επιστημονική ομάδα.

ΔΙΟIΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ – ΤΑΜΙΑΣ και ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΜΠΑΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ

https://kostisballas.gr/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια