ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Ράπτη: Πρόταση για σύσταση Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας σε διοικητές 3ης- 4ης ΥΠΕ

 

Η κ. Ράπτη, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη βράβευση του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ, Dr Hans Kluge Jr, από το ΑΠΘ , επισκέφτηκε σήμερα τα Νοσοκομεία ΨΝΘ, Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ.

Την πρότασή της για τη σύσταση Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας παρουσίασε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη. Παράλληλα εξετάστηκαν από κοινού τρόποι για τη διαφάνεια και επιτάχυνση της διαδικασίας μετάβασης ασθενών στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.



Η κ. Ράπτη, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη βράβευση του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ, Dr Hans Kluge Jr, από το ΑΠΘ , επισκέφτηκε σήμερα τα Νοσοκομεία ΨΝΘ, Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ. Κατά τις συναντήσεις που είχε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων εξετάστηκαν τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν κάθε νοσοκομείο στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Η υφυπουργός Υγείας δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη. Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι αρκετά ζητήματα που ετέθησαν στην προηγούμενη επίσκεψή μου, έχουν ήδη δρομολογηθεί θετικά, με την καλή συνεργασία υπουργείου Υγείας, ΥΠΕ και Διοικήσεων. Επίσης, είναι πολύ σημαντική η λειτουργία του ψηφιακού τακτικού εξωτερικού ιατρείου του ΑΧΕΠΑ, το δε Υπουργείο υποστηρίζει και προωθεί τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια