ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

7 οφέλη για την ψυχική υγεία που προσφέρει ο χρωματισμός στους ενήλικες

 Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παρατηρήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι τα χόμπι σημείωσαν μεγάλη ζήτηση.


Ανάμεσα τους βρίσκεται η ζωγραφική και το ευρύτερο φάσμα της.

Τα βιβλία ζωγραφικής συνδέονταν κάποτε με μια διασκεδαστική μαθησιακή δραστηριότητα μόνο για παιδιά. Πλέον, κυκλοφορούν και για ενήλικες και μάλιστα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή την τελευταία δεκαετία και ειδικότερα τώρα.

Ο λόγος είναι επειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες και τη δημιουργικότητά σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελέγξετε το στρες και να είστε πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.

Δείτε τα 7 οφέλη, που μπορούν να σας προσφέρουν αυτά τα βιβλία:

1. Τα βιβλία ζωγραφικής ενηλίκων μπορούν να δημιουργήσουν μια στοχαστική σκέψη

Τα βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες έχουν χαρακτηριστεί ευεργετικά για την υγεία. Δημιουργούν ένα διαλογισμό ή έκσταση σαν ένα άτομο. Ενώ διαλογίζεται ο εγκέφαλος ενός ατόμου μπαίνει σε μια πλήρως χαλαρή κατάσταση.

΄Έτσι, το μυαλό και το σώμα νιώθουν μια αίσθηση εσωτερικής ηρεμίας που μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του στρες. Πολλοί νευροψυχολόγοι έχουν δοκιμάσει αυτούς τους ισχυρισμούς και διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος ενός ατόμου που χρωματίζει σε ένα βιβλίο μιμείται την κατάσταση του νου ενός ατόμου που ασκεί διαλογισμό.

Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι η ηρεμία που επιτυγχάνεται μέσω του χρωματισμού μπορεί να φέρει μια θετική αλλαγή στα εγκεφαλικά κύματα και τον καρδιακό ρυθμό.

2. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται έντονα ότι οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να αντικατασταθούν από το χρωματισμό

Ο χρωματισμός είναι ένας λαμπρός τρόπος να συνδεθούμε με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Αυτό μας βοηθά να θυμόμαστε τις μέρες που οι ζωές μας ήταν πολύ απλές και χαρούμενες. Όταν εστιάζετε στην προσθήκη χρωμάτων σε μια εικόνα μπροστά σας, μπορεί να απαλλαγεί αποτελεσματικά από τα αρνητικά συναισθήματα και τα συναισθήματα που έχετε και να τα αντικαταστήσετε με θετικά και ευχάριστα.

3. Ο χρωματισμός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί η συγκέντρωση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας είναι να χρωματίσετε. Η συνειδητότητα, είναι η πρακτική της εστίασης στην παρούσα στιγμή και της παρατήρησης του περιβάλλοντος χώρου.

Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα άγχους στο μυαλό και το σώμα σας.

4. Τα βιβλία χρωματισμού μπορούν να καταστήσουν δυνατή την εξάλειψη του άγχους και του στρες

Οι ψυχολόγοι αυτές τις μέρες προτείνουν στους ανθρώπους να χρωματίζουν. Βοηθά στη διαχείριση των έντονων συμπτωμάτων του στρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με το άγχος μπορεί να μην γνωρίζουν συνειδητά ότι έχουν προβλήματα με αυτό.

Το χρόνιο άγχος όμως μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά θέματα υγείας. Όμως, μια τόσο απλή δραστηριότητα έχει μεγάλη επίδραση στο σώμα και το μυαλό μας.

Καθώς πρέπει να επικεντρωθούμε στις λεπτομέρειες των σχημάτων που χρωματίζουμε, μας βοηθά να αποσπάσουμε το μυαλό μας από τις σκέψεις που μπορούν να μας προκαλούν άγχος.

5. Ο χρωματισμός μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου

Οι περισσότεροι από εμάς επιβαρύνονται από τόσες πολλές αγχωτικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας που βλάπτουν τον ύπνο.

Ωστόσο, ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιλύσουμε ένα τέτοιο πρόβλημα, είναι να κάνουμε τον χρωματισμό μια τακτική πρακτική. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο καθημερινά στο βιβλίο σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τα επίπεδα άγχους σας, ώστε να κοιμάστε καλά. Έχει βρεθεί ότι όταν οι άνθρωποι δεν νιώθουν τόσο έντονο άγχος, κοιμούνται και ξεκουράζονται καλύτερα.

6. Ο χρωματισμός μπορεί να απολαμβάνεται από οποιονδήποτε

Δεν χρειάζεται να είστε καλλιτέχνης ή ιδιοφυΐα για να απολαύσετε τα οφέλη από ένα βιβλίο ζωγραφικής. Ο κύριος λόγος για τη χρήση ενός βιβλίου ζωγραφικής είναι να απαλλαγείτε από το άγχος από το μυαλό και το σώμα σας.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι παλεύουν με μια εσωτερική φωνή που λέει ότι δεν είναι αρκετά καλοί. Είναι επίσης ο ίδιος λόγος που πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν δημιουργικές αναζητήσεις επειδή πιστεύουν ότι θα αποτύχουν. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να γίνετε ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες για να απολαύσετε τα ξεχωριστά οφέλη ενός βιβλίου ζωγραφικής.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι απολαμβάνετε τη διαδικασία χωρίς να είστε πολύ κριτικοί ή σκληροί με τον εαυτό σας.

7. Ο χρωματισμός σας εμποδίζει να κάνετε πολλαπλές εργασίες

Οι ικανότητες πολλαπλών εργασιών χαρακτηρίζονται ως πολύ χρήσιμες. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών – εμποδίζει την ικανότητά σας να εστιάζετε σε μια μόνο εργασία. Όταν εστιάζετε σε μια μεμονωμένη εργασία, μπορείτε να γίνετε πιο προσεκτικοί και να παρατηρείτε.

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλή ικανότητα να διαβάζουν το μυαλό των άλλων, συνήθως τους παρατηρούν πολύ προσεκτικά. Αυτό τους επιτρέπει να εντοπίζουν μοτίβα στην ομιλία τους, την επιλογή λέξεων, τη γλώσσα του σώματος, την αύξηση και τη μείωση της φωνής και άλλα πράγματα που μπορούν να τους βοηθήσουν να πουν πολλά για το άτομο που παρατηρούν. Η εστίαση σε μία εργασία έχει πολλά οφέλη για όλους.

Αυτή είναι ακριβώς η συνήθεια που μπορείτε να αναπτύξετε όταν επιλέγετε να απολαύσετε χρωματισμό με τα βιβλία ζωγραφικής ενηλίκων. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ψυχική σας εστίαση όταν το κάνετε με συνέπεια.

Πηγή: www.portraits.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια