ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Πώς η θάλασσα προάγει την θετικότητα και προωθεί την ενέργειά σας

 

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν την άποψη ότι οι άνθρωποι που ζουν κοντά στην θάλασσα ή κάποιο σώμα νερού αναφέρουν λιγότερες ψυχικές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα κατάθλιψη.

Το γεγονός ότι η παραμονή σε υδάτινο περιβάλλον ηρεμεί το νου και τα σύναισθηματά μας δεν προκαλεί έκπληξη. Στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναζητούν μηχανές λευκού θορύβου που μπορούν να μιμηθούν τον ήχο των κυμάτων για να επωφεληθούν από το ακουσμά τους.

Υπάρχει αναμφίβολα μια σύνδεση μεταξύ του ωκεανού και της ψυχικής υγείας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τρία από τα σημαντικότερα οφέλη της θάλασσας για την ψυχική μας υγεία.

  •  Λιγότερο άγχος

Οι μελέτες συνδέουν την εμπειρία της θέασης της θάλασσας με μειωμένα επίπεδα άγχους. Και αν σας αρέσει να πηγαίνετε στην παραλία για να ηρεμήσετε το νου σας, ίσως έχετε από πρώτο χέρι εμπειραθεί τις ευεργετικές της δράσεις σε σχέση με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά.

  • Περισσότερη ενέργεια

Τα κύματα του ωκεανού παράγουν αρνητικά ιόντα ή άτομα με αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο. Αυτά τα αρνητικά ιόντα αυξάνουν τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλό σας, βοηθώντας σας να αισθανθείτε πιο ενεργοποιημένοι. Εν ολίγοις, μια βόλτα στη θάλασσα μπορεί να προάξει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα, οι άνθρωποι που περνούν χρόνο στην παραλία ή ζουν κοντά στην θάλασσα είναι πιο δραστήριοι σωματικά. Τέλος, ορισμένοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να περνάτε χρόνο δίπλα στον ωκεανό σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα και περισσότερο.

  • Περισσότερη γείωση/Grounding

Καθημερινά αφιερώνουμε πολύ χρόνο φορώντας παπούτσια. Στην θάλασσα όμως βρίσκουμε την ευκαιρία να είμαστε ελεύθεροι και σε επαφή με την άμμο και το νερό. Και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να γειωθούμε. Στην πραγματικότητα, η γείωση λαμβάνει χώρα όταν το σώμα σας έχει την ευκαιρία να επανασυνδεθεί ηλεκτρικά με τη γη. Ακούγεται περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο απλό όσο το να αγγίζετε με το δέρμα σας κάτι φυσικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι το άγγιγμα της γης μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των φυσικών αμυντικών συστημάτων του σώματός σας, στην ανακούφιση ορισμένων τύπων πόνου και φλεγμονής και στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του στρες, της κόπωσης και της κατάθλιψης.

πηγή: healthweb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια