ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Το δώρο της προσφοράς

 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θέσουμε σε λειτουργία το Νόμο της Προσφοράς, είναι να πάρουμε την απόφαση να προσφέρουμε κάτι σ' οποιονδήποτε με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό, ούτε καν υλικό. Μπορεί να είναι ένα λουλούδι, μια φιλοφρόνηση ή μια θετική σκέψη.

    

 Στην πραγματικότητα, οι πιο ισχυρές μορφές προσφοράς δεν είναι υλικές. Τα δώρα της φροντίδας, της προσοχής, της τρυφερότητας και της εκτίμησης είναι μερικά από τα πιο πολύτιμα που μπορούμε να προσφέρουμε και που δεν μας κοστίζουν τίποτα. Όταν συναντάμε κάποιον μπορούμε σιωπηλά να του ευχόμαστε ευτυχία, χαρά και ευημερία. Αυτό το είδος σιωπηλής προσφοράς είναι πολύ δυνατή.
    
 Ένα από τα πράγματα, και να διδάξουμε στα παιδιά μας, είναι να μην επισκεπτόμαστε ποτέ κάποιο σπίτι χωρίς να φέρνουν μαζί μας ένα δώρο. Ίσως μου πείτε: "Μα πώς μπορώ να δώσω στους άλλους, τη στιγμή που δεν έχω αρκετά ούτε για τον εαυτό μου;".

     Κι όμως. Μπορούμε να προσφέρουμε μονάχα ένα λουλούδι ή μια κάρτα στην οποία να γράφουμε τα καλά μας αισθήματα για το πρόσωπο που επισκεπτόμαστε. Μπορούμε να χαρίσουμε μια φιλοφρόνηση, έναν καλό λόγο ή απλά μια θετική σκέψη.
    
Επιλέγουμε* να πάρουμε την απόφαση να προσφέρουμε, όπου πάμε και σε όποιον συναντήσουμε.
Όσο περισσότερο δίνουμε, τόσο μεγαλύτερη πεποίθηση θα αποκτάμε για τα θαυμαστά αποτελέσματα αυτού του νόμου. Καθώς θα δεχόμαστε περισσότερα, θ' αυξάνει και η δυνατότητά μας να προσφέρουμε περισσότερα.
    
 Η αληθινή φύση είναι αυτή της αφθονίας, αφού η φύση υποστηρίζει κάθε ανάγκη και επιθυμία.Στην ουσία δεν μας λείπει τίποτα, μιας και η αληθινή μας φύση είναι αυτή της καθαρής δυνατότητας και των απεριόριστων πιθανοτήτων. Επιλέγουμε λοιπόν να γνωρίσουμε πως κατέχουμε από τη φύση μας το χάρισμα της αφθονίας ανεξάρτητα με το πόσο λίγα ή πολλά χρήματα διαθέτουμε σήμερα - αφού πηγή κάθε πλούτου είναι το πεδίο της καθαρής δυνατότητας.

Η συνείδηση γνωρίζει τέλεια πώς να εκπληρώνει κάθε ανάγκη, όπως η χαρά, η αγάπη το γέλιο, η γαλήνη, η αρμονία και η γνώση.
    
Αν αναζητάμε πρώτα απ' όλα αυτά τα πράγματα - όχι μόνο για μας αλλά και για τους άλλους - όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους και μάλιστα ανέλπιστα γρήγορα.
    
Για να θέσω λοιπόν σε εφαρμογή το Νόμο της Προσφοράς, Επιλέγω να αποφασίσω να ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα:


Όπου και να πηγαίνω και σε όποιον κι αν συναντώ, θα προσφέρω ένα δώρο. Το δώρο αυτό μπορεί να είναι ένας καλός λόγος, ένα λουλούδι ή μια θετική σκέψη.
 
Σήμερα θα χαρίσω κάτι σε όποιον συναντήσω και έτσι θα ξεκινήσω τη διαδικασία της κυκλοφορίας χαράς, του πλούτου και της αφθονίας στη ζωή μου και στις ζωές των άλλων.  
Σήμερα θα δεχτώ με ευγνωμοσύνη, όλα τα δώρα που η ζωή έχει να μου προσφέρει.
Θα δεχτώ τα δώρα φύσης: το ηλιόφωτο και το κελάηδημα των πουλιών, τις ανοιξιάτικες βροχές ή το πρώτο χιόνι του χειμώνα.
 
Θα είμαι επίσης ανοιχτός στις προσφορές των άλλων, όποια μορφή κι έχουν, υλικού δώρου, χρημάτων, καλών λόγων ή μιας απλής ευχής.  
Θα αποφασίσω να διατηρήσω την κυκλοφορία του πλούτου στη ζωή μου, παίρνοντας και δίνοντας τα πιο πολύτιμα δώρα: τα αγαθά τη τρυφερότητας, της φροντίδας, της εκτίμησης και της αγάπης. 
Κάθε φορά που θα συναντώ κάποιο θα του εύχομαι σιωπηλά κάθε ευτυχία, χαρά και ευημερία στη ζωή του. 

    
Στην ανατολή υπάρχει ο Πνευματικός Νόμος του Κάρμα ή όπως λένε της αιτίας και του αποτελέσματος.

Κάθε δράση δημιουργεί μια ροή ενέργειας, η οποία επιστρέφει σ' εμάς με παρόμοια μορφή.

Ό,τι σπέρνουμε, εκείνο και θερίζουμε.

Όταν επιλέγουμε δραστηριότητες οι οποίες φέρνουν ευτυχία και επιτυχία στους άλλους, τότε καρπός του Κάρμα μας θα είναι η ευτυχία και η επιτυχία. 

Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στο Νόμο του Κάρμα. Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση "'Ο,τι σπείρεις θα θερίσεις". Είναι φανερό, επομένως, πως αν θέλουμε να φέρουμε την ευτυχία στη ζωή μας, Επιλέγουμε  να μάθουμε πώς να σπέρνουμε τους σπόρους της. 

Αυτό λοιπόν που στην Ανατολή λένε κάρμα, δεν υπονοεί τίποτε άλλο παρά την ενέργεια μιας συνειδητής μας επιλογής.-

Πηγή: https://axioanaforas.blogspot.com/
Αν θέλουμε να φέρουμε την ευτυχία στη ζωή μας, θα Επιλέγουμε να μάθουμε πώς να σπέρνουμε τους σπόρους της.

Η συνείδηση γνωρίζει τέλεια πώς να εκπληρώνει κάθε ανάγκη.

Αν αναζητάμε πρώτα απ' όλα αυτά τα πράγματα - όχι μόνο για μας αλλά και για τους άλλους - όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους και μάλιστα ανέλπιστα γρήγορα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια