ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Cuffing: Είναι οι σχέσεις που γεννιούνται το χειμώνα πιο ανθεκτικές από τις καλοκαιρινές;

Oταν ο Γιάννης Βογιατζής πρωτοτραγούδησε «Βροχή και κρύο καιρός για δύο», το 1996, μάλλον δεν φανταζόταν την περίεργη απήχηση που θα είχε το τραγούδι του στην εγχώρια κουλτούρα. Πόσοι κειμενογράφοι θα χρησιμοποιούσαν τη φράση (ειρωνικά ή λιγότερο ειρωνικά) σε τηλεοπτικά σποτάκια για οτιδήποτε – από θερμάστρες και κάλτσες μέχρι προφυλακτικά.

Πόσοι δημοσιογράφοι θα έγραφαν άρθρα για τις καλύτερες στάσεις στο σεξ που πρέπει να δοκιμάσεις τον χειμώνα και επειδή η φράση «οι καλύτερες στάσεις στο σεξ που πρέπει να δοκιμάσεις τον χειμώνα» δεν χωρούσε στη σελίδα του περιοδικού θα έπεφταν κι αυτοί στην ανάγκη του Γιάννη Βογιατζή.

Κυρίως, ο συμπαθέστατος αοιδός δεν φανταζόταν ότι η dating κουλτούρα του 2019 θα έκανε το άσμα του ξανά επίκαιρο – αυτή τη φορά με έναν τελείως μη ειρωνικό τρόπο. 

Το cuffing είναι από τα πιο πρόσφατα trends στον τομέα των σχέσεων. Δηλαδή είναι κάτι που μάλλον συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια, απλά τώρα του δώσαμε όνομα. Για να σας προλάβω,το όνομα μπορεί να προέρχεται από τη λέξη «cuff», δηλαδή χειροπέδες, αλλά εκεί σταματούν οι ομοιότητες με τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Δεν πρόκειται για κάποιο kinky τρικ για να ανάψουν τα αίματα, αλλά μάλλον για να μην ανάψουμε ακόμα τα καλοριφέρ.

Cuffing είναι αυτό το είδος σχέσης που ξεκινάει Οκτώβρη-Νοέμβρη με τα πρώτα κρύα και διαρκεί συνήθως ως την άνοιξη, όπου μαζί με τις πεταλουδίτσες και τα λουλουδάκια ανθίζουν ξανά και τα προφίλ στο Tinder. Είναι σαν να λέμε το ακριβώς αντίστροφο του summer fling  (κοινώς, του καλοκαιρινού έρωτα).

Φυσικά, όπως ακριβώς δεν μας αποχαιρέτησαν όλα τα καλοκαιρινά φλερτ με τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη, έτσι και πολλές σχέσεις που ξεκίνησαν ως χειμωνιάτικο cuffing κατέληξαν παντός σεζόν. Αν όπως κοιτάς τώρα τον καλό σου, ύποπτα βολεμένο στον καναπέ αγκαλιά με το σκύλο σου να βλέπει Netflix, αρχίζεις να υποψιάζεσαι ότι και η δική σου σχέση έχει μια εσάνς cuffing, μην πανικοβάλλεσαι. Συγκεντρώσαμε παρακάτω οκτώ λόγους για τους οποίους αυτές οι σχέσεις του χειμώνα μπορεί τελικά να μας αλλάξουν τη ζωή – και όχι μόνο επειδή θα μειώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η ανάγκη για ζεστασιά και τρυφερότητα είναι κωδικοποιημένη στο DNA μας

Πικέ κουβερτάκι, κεράκια και χουχούλιασμα με το έτερον ημισυ. Ναι, ακούγεται ιδανικό –  και όχι τυχαία. Χιλιάδες χρόνια πριν, το να έρθουμε σωματικά σε εγγύτητα με άλλα ανθρώπινα όντα ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε το χειμώνα. Σήμερα έχουμε καλοριφέρ που διατηρούν το σπίτι μας ζεστό και ψυγεία που διατηρούν το φαγητό μας φρέσκο, αλλά το ένστικτό μας ακόμα μας σπρώχνει στην αναζήτηση κάποιας αγκαλιάς και κάποιας φωλιάς με το που έρχεται ο χειμώνας. Δεν είναι ρομαντικό, είναι βιολογική ανάγκη. Και ακριβώς επειδή είναι βιολογική ανάγκη, όταν την καλύπτουμε νιώθουμε καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο που τόσες μελέτες θέλουν τους ανθρώπους που απολαμβάνουν χάδια και σωματική επαφή να απελευθερώνουν περισσότερη οξυτοκίνη και να ζουν περισσότερα χρόνια και με λιγότερα προβλήματα υγείας. Αγκαλιαστείτε, λοιπόν, it’s just what the doctor ordered.

Τόσες νέες ωραίες σειρές ξεκινούν αυτή την εποχή

Δεν είναι κρίμα να μην έχετε κάποιον να τις σχολιάζετε παρέα; Σοβαρά τώρα ή, τελοσπάντων, όσο σοβαρά γίνεται να μιλήσει κάποιος για σειρές, τα media που καταναλώνουμε παρέα επηρεάζουν το πώς μιλάμε ο ένας στον άλλο. Από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε μέχρι τα inside jokes που πλέον μπορούμε να κάνουμε και να είμαστε σίγουροι πως ο άλλος καταλαβαίνει τι εννοούμε (όταν λέμε π.χ. πως αυτό το πάρτυ είναι πιο βαρετό και από την 9η σεζόν«Walking Dead»). Ενα από τα καλά του cuffing, λοιπόν, είναι ότι η σχέση ξεκινάει μαζί με την τηλεοπτική σεζόν. Απειρα inside jokes σας περιμένουν. Απλά, μη δείτε «Walking Dead».

Ο χειμώνας είναι η εποχή που δεν μας νοιάζουν οι δίαιτες

Που σημαίνει ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε παρέα πεντανόστιμα παχυντικά πιάτα χωρίς να μετράμε θερμίδες. Γενικά μιλώντας, το να απολαμβάνεις παρέα με κάποιον είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσεις σχέσεις ζωής από το να καταπιέζεσαι παρέα με κάποιον. Τουλάχιστον από τη βικτωριανή εποχή και μετά.

Τις γιορτές, είναι ωραίο να έχεις δώρα

Αν η σχέση ξεκίνησε τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη, τα Χριστούγεννα θα κλείνετε ήδη δύο μήνες μαζί, που σημαίνει ότι όλο και κάποιο δωράκι θα πάρετε. Ναι, πρόκειται για λογική πεντάχρονου, αλλά όλοι γινόμαστε πεντάχρονα τα Χριστούγεννα.

Θα έχετε παρέα να αντέξετε τα οικογενειακά τραπέζια

Ενα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του cuffing είναι ότι θα γνωρίσετε ο ένας την οικογένεια του άλλου πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι θα συνέβαινε κανονικά. Οχι επειδή αγαπηθήκατε τρελά σε χρόνο dt και πάτε για κουφέτα (αν και δεν αποκλείω τίποτα, τόσες σειρές έχετε δει ήδη), αλλά επειδή ξέρετε και οι δύο τι σας περιμένει αν πάτε ασυνόδευτοι. Από το να υπομείνετε ακόμα μία μακρινή θεία που αναρωτιέται «εσύ, παιδάκι μου, πότε με το καλό θα νοικοκυρευτείς;», καλύτερα να παρουσιάσετε σε όλο σας το σόι μια σχέση που μόλις ξεκίνησε. Δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι δεν το πάτε σοβαρά.

Ερχεται ο Αγιος Βαλεντίνος, είναι ωραίο να έχεις δώρα

Αν τα Χριστούγεννα ήσασταν μαζί δύο μήνες και σας πήρε δώρο, σκεφτείτε τι έχετε να λαμβάνετε του Αγίου Βαλεντίνου που θα είστε ήδη μαζί τέσσερις μήνες… Απλά μαθηματικά είναι αυτά, το cuffing είναι έξυπνη επένδυση.

 Με τόση βροχή και κρύο έξω δεν θες να πας πουθενά ούτως ή άλλως

Κάπου εδώ φτάσαμε στις δύο κινητήριες δυνάμεις του cuffing: βολή και βαρεμάρα. Είναι βολικό να έχεις κάποιον να σου ζεσταίνει τα πατούσια το χειμώνα και να μην έχεις ανάγκη να ανάψεις το αερόθερμο. Είναι βολικό να έχεις ένα έξτρα σπίτι να αράξεις και να κάνεις όλα αυτά που κάνεις και στο σπίτι σου με τις πιτζάμες απλά αγκαλιά με κάποιον άλλο. Και έπειτα, πού να τρέχεις μες στη βροχή; Είναι πολύ βαρετό να πρέπει να βγεις πρώτα ραντεβού μες στο καταχείμωνο όταν μπορείς απλά να το κάνεις το καλοκαίρι που όλοι θα είναι πιο μαυρισμένοι, πιο ελαφρά ντυμένοι και σαφώς λιγότερο βαριεστημένοι.

Έχετε ήδη δει ο ένας τον άλλο με πουλόβερ

Οταν γνωριστήκατε κανείς σας δεν ήταν μαυρισμένος και ελαφρά ντυμένος. Πιθανότατα έχετε δει ο ένας τον άλλο με κλάμερ, με βουλωμένη μύτη (χειμώνας είναι αυτός, κρυολογεί ο κόσμος), με ψίχουλα από την πίτσα που μόλις καταβροχθίσατε να κολλάνε στις πιτζάμες. Αν είστε διατεθειμένοι να περάσετε 5 μήνες μαζί υπό αυτές τις συνθήκες, τότε μόλις έρθει η άνοιξη είτε θα φύγετε τρέχοντας, είτε θα πετάξετε από χαρά στην ιδέα του να κυκλοφορήσετε μαζί εκεί έξω, φορώντας κανονικά ρούχα χωρίς ψίχουλα και κρατώντας ο ένας τον άλλο απ’ το χέρι. Η θεωρία της εξέλιξης λέει πως ενδέχεται και να συμβεί το δεύτερο.

Πηγή: marieclaire.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια