ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Η τεχνολογία σύμμαχος των γυναικών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Η τεχνολογία σύμμαχος των γυναικών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Το Ίδρυμα Vodafone πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας και προσφέρει τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Panic Button

Το 2022, το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία ανέπτυξε την ψηφιακή εφαρμογή «Panic Button», την οποία παραχώρησε ως δωρεά . Πρόκειται για μία τεχνολογική λύση που ενισχύει την αμεσότητα με την οποία κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται επίθεση ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιεί - με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της - τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσω του γεω-εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του θύματος, οι ειδικές δυνάμεις μπορούν να φτάνουν στο σημείο του στίγματος για την άμεση επέμβαση τους.

Κατά το πρώτο χρόνο πιλοτικής λειτουργίας της εφαρμογής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει ήδη διατεθεί σε περισσότερες από 780 γυναίκες ενώ πατήθηκε 120 φορές, όπου η Αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα. Από το 2024 το Panic Button θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

https://youtu.be/WITMuw6U4SU


Bright Sky

Η διεθνώς αναγνωρισμένη εφαρμογή του Ιδρύματος Vodafone, που είναι ήδη διαθέσιμη σε 12 χώρες, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς προσφέρει υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση σε όποιον βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον ή σε όσους ανησυχούν για κάποιον από το οικείο τους περιβάλλον.

Το περιεχόμενο της εφαρμογής “Bright Sky” είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για τη διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, με πρώτο βήμα να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν το γεγονός πως μπορεί να είναι θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, όπως ψυχολογική, συναισθηματική, σωματική, λεκτική, σεξουαλική, διαδικτυακή ή και οικονομική.

Η προσαρμογή της εφαρμογής Bright Sky και αντίστοιχης ιστοσελίδας στα ελληνικά δεδομένα έγινε σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό - Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟP), και την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διεθνής εμπειρογνώμων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βασιλική Αρτινοπούλου.

Το “Bright Sky” είναι διαθέσιμο στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Bright sky KMOP 1a

Κατέβασε το Bright Sky σήμερα ή επισκέψου το bright-sky.org.

πηγή: https://www.vodafone.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια