ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ STAGES A/LIVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ PAVLOS PAVLIDIS TRIO ΣΤΟ PRINCIPAL CLUB THEATER - ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

 

ΤΟ STAGES A/LIVE ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00, O ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΣΙΩΤΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ, ΤΙΣ ΛΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΟ, ΖΩΝΤΑΝΕΥOΥΝ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ PRINCIPAL CLUB THEATER ΣΤΟ YOUTUBE CHANNEL ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΡΡΗ.


Κλασικά τραγούδια του Παύλου Παυλίδη που έγραψαν ιστορία, αποκτούν νέα δυναμική. Αποδομούνται και χτίζονται ξανά εκ του μηδενός. Μαζί με τον Φώτη Σιώτα στο βιολί, τις λούπες και τα φωνητικά, και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, ανεβαίνουν στη σκηνή του Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη και μας ταξιδεύουν σε μια χώρα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 21:00 στο Onassis Channel στο YouTube, τρεις σπουδαίοι μουσικοί πειραματίζονται με τον ήχο, επαναπροσδιορίζουν τη μουσική του χθες και δημιουργούν την ανεξάρτητη ροκ του σήμερα. Αυτό το STAGES A/LIVE δεν θα μοιάζει με κανένα.

Ο Παύλος Παυλίδης επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες χαράζει με τους δικούς του όρους μια ανήσυχη, ιδιοσυγκρασιακή πορεία, με κάθε προηγούμενο της βήμα να οδηγεί με τόλμη στο επόμενο. Όπως τώρα που στράφηκε στον Φώτη Σιώτα, έναν σπουδαίο -avant garde και όχι μόνο- βιολιστή και παλιό του γνώριμο από την Θεσσαλονίκη και με τον μπασίστα Δημήτρη Τσεκούρα να συμπληρώνει το παζλ. Κιθάρα, βιολί, λούπες και μπάσο στην υπηρεσία ενός τρίο που πειραματίζεται πάνω στην πρώτη ύλη του πολυσχιδούς σώματος δουλειάς του Παυλίδη μέχρι τώρα, με τα κλασικά του τραγούδια να αποκτούν νέα δυναμική και σε ορισμένες περιπτώσεις να χτίζονται ξανά εκ του μηδενός, χωρίς να αποδομείται η κεντρική ιδέα της τραγουδοποιίας του Παύλου Παυλίδη.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΤΡΙΟ

ΠαΥλος ΠαυλΙδης: ΦωνΗ & ΗλεκτρικΗ κιθΑρα

Φώτης Σιώτας: Βιολί, Λούπες & Φωνητικά
Δημήτρης Τσεκούρας: Μπάσο

Διαθέσιμο έως 09.05.2021

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ, ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΚΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ;

STAGES A/LIVE

Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube. Ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος και σημεία αναφοράς τα Gagarin 205, ΑΝ club, και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά. Μέσα από τις οθόνες μας, ξαναζούμε μνήμες από συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί με χιλιάδες γνωστά και άγνωστά μας πρόσωπα. Οι ανεξάρτητες μουσικές σκηνές της Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν τους νέους καλλιτέχνες, έχουν στηρίξει ακόμη περισσότερους θεατές με ανώνυμα στην αρχή συγκροτήματα που έγιναν στην πορεία ιστορικά και μέσα σε ιστορικούς συναυλιακούς χώρους. Μνήμες θολές, που πυροδοτούν σήμερα τη νοσταλγία και την ανάγκη να μη σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι σκηνές, στις οποίες νιώθουμε ενέργεια και ασφάλεια.

Σε μια περίοδο δύσκολη για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση δείχνει την έμπρακτη υποστήριξή του στους χώρους που λόγω της πανδημικής συνθήκης κοντεύουν να κλείσουν τις πόρτες τους για πάντα. Στις σκηνές που πλέον έχουν αδειάσει από καλλιτέχνες, τεχνικούς και θεατές, από ζωή.

PRINCIPAL CLUB THEATER

Το Principal Club Theater είναι ένας από τους πιο δραστήριους συναυλιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης, καθώς από το 2004 έχει φιλοξενήσει πολλά καταξιωμένα ονόματα της παγκόσμιας, αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής. Στο συγκρότημα του Φιξ από το 2017, με μια μεγάλη διαστάσεων σκηνή, έχει πλέον καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού αλλά και της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας ως ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους ευρωπαϊκούς συναυλιακούς χώρους. Από τον Morrissey και τους Madrugada, τους Motohead και τους Calexico, στον Manu Chao, τους Editors, τους Tiger Lillies, τους Gogol Bordello, τους Gotan Project, Faithless, Isaac Hayes και εκατοντάδες ακόμη καλλιετέχνες από όλο τον κόσμο έχουν βρεθεί στη σκηνή του Principal Club Theater για να εκπροσωπήσουν όλα τα είδη μουσικής (Indie, Metal, Electronica, Post Rock, Hip Hop, Punk, Ethnic, κ.α.). Η τελευταία συναυλία στο Principal Club Theater πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2020.

 ΠΗΓΗ: onassis.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια