ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

 



Σας το υποσχέθηκα από χθες, οπότε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ορίστε η λίστα 10 φυτών που κάνουν καλό, στο σπίτι και τη ζωή μας.

Εξ άλλου,  η προσπάθεια να έχουμε καλή ενέργεια στο σπίτι μας, πρέπει να είναι συνεχής, καθημερινή, για να ζούμε όλο και καλύτερα σε αυτό.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι είναι η αιτία που βελτιώνει την κατάσταση της υγείας μας, επηρεάζει τη μακροβιότητά μας και μας φέρνει ευτυχία.

Ευνόητο είναι και το γεγονός ότι μπορούμε να ζούμε μια ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή, μόνο σε ένα περιβάλλον με θετική ενέργεια. Και σε αυτό, υπάρχουν κάποια φυτά που βοηθούν είτε σαν "πηγές" θετικής ενέργειας, είτε επειδή απομακρύνουν τα αρνητικά vibes.

Και ποια είναι αυτά....

Φυτά με θετική ενέργεια:  

1. Γιασεμί  

Το γιασεμί το επιλέγουμε κυρίως για τα πανέμορφα ανθάκια του, την ευωδιά του αλλά και την ωραία εικόνα του. Το γιασεμί, λοιπόν, ελκύει τη θετική ενέργεια στον χώρο μας και βοηθά στην ορθή ανάπτυξη των σχέσεων. Το άρωμά του μπορεί να μας ηρεμήσει και να μας δώσει ενεργητικότητα. Για να βοηθήσετε το γιασεμί να φέρει όση περισσότερη θετική ενέργεια γίνεται, τοποθετήστε το κοντά σε κάποιο παράθυρο που βλέπει προς τον Νότο.  Σημείωση: Αναφορικά με τη θετική επίδραση του γιασεμιού, το άσπρο γιασεμί, θεωρείται το επικρατέστερο.  

2. Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο είναι γνωστό για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας, που διατηρεί ανεπηρέαστη από επιβλαβείς τοξίνες, ενώ  προάγει τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Το άρωμα του δενδρολίβανου βελτιώνει την αίσθηση ηρεμίας και ευφορίας του σπιτιού σας, καταπολεμά το άγχος, βελτιώνει τη μνήμη, θεραπεύει την αϋπνία και φέρνει εσωτερική γαλήνη. Διατηρείστε το σε μέρος με φωτεινά χρώματα και δροσερή ατμόσφαιρα. 



3. Το τυχερό bamboo

To τυχερό bamboo (ή, απλά bamboo), ευνοεί την υγεία και την ερωτική ζωή σας. Δεν απαιτεί πολλά για τη συντήρησή του και μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού με απαλό φωτισμό. Φροντίστε μόνο να το διατηρείτε έχοντας 2,5 εκατοστά περίπου της βάσης του σε φρέσκο νερό. 

Το φυτό αυτό συμβολίζει την ευημερία και την καλοτυχία.  

Σημείωση: Για το bamboo συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι ο αριθμός των bamboo που έχουμε στο σπίτι, πρέπει να είναι 9 στον αριθμό.

lucky bamboo

4. Money plant ή παχίλα

Το φυτό Money plant προκαλεί ευημερία και καλή τύχη, επίσης. Αν το έχετε στο σπίτι σας θα απορροφήσει τα τυχόν συνθετικά χημικά υλικά της επίπλωσής σας. Επίσης, απαλύνει τα συναισθήματα στρες και άγχους.

5. Βασιλικός  

Η φύτευση βασιλικού στο σπίτι θεωρείται ότι συμβάλλει στο να "θεραπεύει¨ την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ο βασιλικός αποβάλλει οξυγόνο και απορροφά το μονοξείδιο και το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ θα έχει γενικά καλύτερα αποτελέσματα αν τον τοποθετήσετε στο βόρειο, βορειο-ανατολικό τμήμα του σπιτιού σας.

Με λίγα λόγια, χαρακτηρίζεται σαν το αντιοξειδωτικό που διώχνει την αρνητική ενέργεια ενώ ελκύει τη θετική. 

Basil plant

6. Peace lily, ή σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο βελτιώνει με τη σειρά του τον αέρα του σπιτιού. Σχετικά, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι βελτιώνει την υγεία μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης άσθματος και πονοκεφάλων. Και μην ξεχνάμε. Είναι ένα πολύ ωραίο φυτό που θα στολίσει το σπίτι σας. 

peace lily

Peace lily

7. Ορχιδέα

Πέρα από τη θετική ενέργεια που προσελκύει, η ορχιδέα συνδέονται με την γονιμότητα, κάτι που το καθιστά το ιδανικό φυτό για νιόπαντρα ζευγάρια. Η ορχιδέα έχει ανάγκη από φως, υγρασία και ήπια συντήρηση, ενώ το υπέροχο άρωμά της φτιάχνει τη διάθεση των ενοίκων ενός σπιτιού. 



8. Λεβάντα

Λεβάντα. Φέρνει ευτυχία και γαλήνη στη ζωή ενός ανθρώπου. Για να εισπράξετε ό,τι καλύτερο από αυτήν, τοποθετείστε την κάπου όπου θα μπορείτε να την απολαμβάνετε συχνά. 

9. Φασκόμηλο

Ένα φυτό με εξαιρετικά εξαγνιστικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην εξάλειψη των αρνητικών συναισθημάτων, όπως ο φόβος και ο θυμός. Το φασκόμηλο διεγείρει την απρόσκοπτη ροή της θετικής ενέργειας και είναι πολύ ευεργετικό εξ αιτίας των πολυάριθμων ιατρικών ιδιοτήτων του. Διατηρείται σε  ξηρό περιβάλλον με χαμηλό ποσοστό υγρασίας. 

aloe vera
Aloe vera plant

10. Aloe vera

Και η αλόη δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη λίστα αφού απομακρύνει χημικά στοιχεία υπεύθυνα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Έτσι, αν μπορείτε να την έχετε στο γραφείο ή την κρεββατοκάμαρά σας θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε. 

Και -γιατί όχι; Βάλτε αυτά τα φυτά -κάποια τουλάχιστον, αν όχι όλα - και μακάρι η ζωή σας να γεμίσει ευτυχία και γαλήνη!!!

Πηγή & έμπνευση: krishijagran.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια