ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Θυμός στην εργασία σημαίνει επαγγελματική πρόοδος

 Το να θυμώνει κάποιος στη δουλειά μπορεί να μην είναι κακό και να τον βοηθήσει αντίθετα να προχωρήσει στην καριέρα του, πιστεύουν ερευνητές.



Η έρευνα, της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, ανακάλυψε ότι όσοι καταστέλλουν το θυμό τους έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να δηλώσουν ότι έχουν πιάσει οροφή, όσον αφορά την προαγωγή τους. Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα που εξέτασε 824 ανθρώπους άνω των 44 ετών ανακοίνωσε ότι είναι σημαντικό να διατηρεί κάποιος τον έλεγχο όταν διεκδικεί καθώς ο ανεξέλεγκτος θυμός είναι καταστροφικός.

Ο επικεφαλής της έρευνας, George Vaillant, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θεωρούν το θυμό σαν πολύ επικίνδυνο συναίσθημα και ενθαρρύνονται να εξασκούν τη θετική σκέψη. Ωστόσο ανακάλυψαν ότι η προσέγγιση αυτή οδηγεί σε ηττοπάθεια και τελικά στην άρνηση της φοβερής πραγματικότητας.

Αρνητικά συναισθήματα όπως φόβος και θυμός είναι έμφυτα και πολύ σημαντικά, δηλώνει. Είναι αναγκαία για την επιβίωση. Προσεχτικά σχεδιασμένα πειράματα, όπως το συγκεκριμένο, έχουν αποδείξει ότι τα αρνητικά συναισθήματα στενεύουν και εστιάζουν την προσοχή και έτσι συγκεντρωνόμαστε στο δέντρο αντί για το δάσος.

Ο Καθηγητής Vaillant, επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι ο ανεξέλεγκτος θυμός είναι καταστρεπτικός. Όπως δήλωσε, όλοι αισθανόμαστε θυμό, αλλά οι άνθρωποι που μαθαίνουν πώς να εκφράζουν το θυμό τους αποφεύγοντας τις εκρηκτικές και αυτοκαταστροφικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου θυμού έχουν πετύχει κάτι ισχυρό όσον αφορά τη γενική συναισθηματική ανάπτυξη και ψυχική υγεία τους.

Ο Ψυχολόγος Ben Williams, δήλωσε ότι αυτό έχει να κάνει με την παθητικότητα, την επιθετικότητα και τη δυναμικότητα. Άνθρωποι που είναι δυναμικοί υποστηρίζουν τη θέση τους, ενώ παραμένουν σεβάσμιοι. Δείχνουν την ανησυχία τους για την ομάδα και για τους άλλους.

Αυτό τους οδηγεί στην απόκτηση σεβασμού από τους άλλους και σημαίνει ότι όσον αφορά την προαγωγή βρίσκονται σε ευνοϊκή θέση.

Πηγή: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια