ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 Ο καθένας ανυπομονεί για τις ημέρες των διακοπών του - μια εβδομάδα ή δύο, γεμάτες με εξερευνήσεις νέων πόλεων ή χαλάρωση σε μια αιώρα στην παραλία χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Δυστυχώς, η επιστροφή στη δουλειά μετά από διακοπές μπορεί να σας κάνει να νιώθετε σαν να χρειάζεστε κι άλλες διακοπές. Υπάρχει μήπως μυστικό για να διατηρήσετε αυτή τη γαλήνη μετά από τις διακοπές;Ευτυχώς, με ένα μικρό στρατηγικό σχεδιασμό για τις πρώτες σας ημέρες πίσω στη δουλειά, μπορείτε να ολοκληρώσετε μια ομαλή επανένταξη στο χώρο εργασίας σας! Εδώ είναι 10 συμβουλές από επαγγελματίες που εξακολουθούν να έχουν ένα χαμόγελο και χαλαρή διάθεση κατά την επιστροφή τους στη δουλειά μετά τις διακοπές.

1. Κάντε μια λίστα των εκκρεμοτήτων σας προτού φύγετε
Η απομάκρυνση από το γραφείο για μέρες, μπορεί να σας αποσυντονίσει και γι' αυτό θα ήταν χρήσιμο να έχετε ένα σημείωμα με τις δουλειές σας όταν επιστρέψετε. Είναι καλύτερο να κάνετε δύο λίστες. Καταρχάς, κάντε μια λίστα με το κάθε project στο οποίο εργάζεστε με την αντίστοιχη κατάστασή του. Είτε περιμένετε ανατροφοδότηση σχετικά με ένα σχέδιο πρότασης, είτε μια απάντηση από έναν πελάτη ή μια προθεσμία για να είναι διαθέσιμη μια αναφορά, κρατήστε τα όλα σε χαρτί.
Δεύτερον, κάντε μια σύντομη λίστα προτεραιότητας για τα πρώτα πράγματα που σκοπεύετε να διαχειριστείτε κατά την επιστροφή σας. Οι προτεραιότητες στην εργασία μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, αλλά ξεκινώντας από μια λίστα σας δίνει ένα καλύτερο σημείο εκκίνησης.

2. Διευθετήστε τις υποθέσεις που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επιστροφή σας
Μπορεί εσείς να πίνετε μαργαρίτες στα σκαλοπάτια στη Σκιάθο, αλλά οι υποθέσεις πελατών πρέπει να τακτοποιηθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Βεβαιωθείτε ότι είστε σαφείς σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για την κάλυψη κάθε επείγουσας αποστολής και δώστε στους συναδέλφους σας μια επισκόπηση της προθεσμίας, διασφαλίζοντας ότι έχουν όλες τις πληροφορίες για να εκτελέσουν το έργο αποτελεσματικά. Επίσης, ενημερώστε τον προϊστάμενό σας για το ποιος είναι υπεύθυνος για κάθε εργασία για να έχετε καλυμμένα τα νώτα σας.

3. Δημιουργήστε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μήνυμα φωνητικού ταχυδρομείου
Αυτή η διαδικασία συχνά παραβλέπεται μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε μην περιμένετε. Το Outlook και το Gmail θα σας επιτρέψουν να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τις απαντήσεις που θα στέλνετε στα emails που θα λαμβάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει μια εναλλακτική επαφή για να σας καλέσουν σε επείγοντα θέματα.

4. Ζητήστε από τον διευθυντή σας να σας στείλει ένα email την προηγούμενη μέρα πριν την επιστροφή σας με μια ενημέρωση για το τι συμβαίνει
Αναλόγως της σχέσης σας με το διευθυντή σας, αυτό μπορεί να καταστεί πολύ χρήσιμο για σας. Αν λάβετε ένα γρήγορο μήνυμα που θα αναφέρει τις προτεραιότητες για την πρώτη ημέρα, μπορεί να κάνει θαύματα στην αποτελεσματικότητα και στην συγκέντρωσή σας.
Αν το email δε σας φαίνεται καλή ιδέα, μια πρωινή συνάντηση με τον διευθυντή σας, την πρώτη μέρα δουλειάς μετά τις διακοπές είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

5. Καθαρίστε πριν φύγετε
Αυτό ισχύει τόσο για τον χώρο εργασίας σας όσο και για το σπίτι σας. Στη δουλειά, αρχειοθετήστε τα συμβόλαια που κάθονται σε μια στοίβα στο πάτωμα και οργανώστε τα σημειώματα στο γραφείο σας. Αυτό δεν σας εγγυάται ότι θα επιστρέψετε σε ένα καθαρό γραφείο, αλλά θα έχετε ένα καλύτερο σημείο εκκίνησης. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι όλα τα επείγοντα θέματα έχουν μεταβιβαστεί.
Στο σπίτι, περάστε μια ώρα τακτοποιώντας το χώρο σας. Σίγουρα ο εγκέφαλός σας είναι ήδη σε κατάσταση διακοπών και είναι δύσκολο να εστιάσετε στις καθημερινές δουλειές, αλλά ο μελλοντικός σας εαυτός, μετά τις διακοπές θα σας ευχαριστήσει. Βεβαιωθείτε ότι βγάλατε τα σκουπίδια έξω και καθαρίστε το ψυγείο.

6. Δώστε στον εαυτό σας μια ημέρα ησυχίας στο σπίτι
Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας μια ακόμα μέρας άδεια μεταξύ της επιστροφής στο σπίτι σας και της επιστροφής στη δουλειά μετά τις διακοπές. Μπορεί να φαίνεται παράλογο να χρησιμοποιήσετε μια ημέρα διακοπών για να είστε απλώς στο σπίτι, αλλά στρατηγικά, σας δίνει το χώρο να επιστρέψετε πίσω στη ρουτίνα σας με την ελάχιστη πίεση. Η επιπλέον ημέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πλύνετε τα ρούχα σας, να ψωνίσετε, αλλά και για να κοιμηθείτε προκειμένου να ξεπεράσετε το jet lag. Κανένα από αυτά δεν είναι διασκεδαστικό, αλλά η τακτοποίηση αυτών των θεμάτων μπορεί να κάνει την επανένταξή σας πολύ πιο ομαλή.

7. Ελέγξτε τις συναντήσεις σας για την πρώτη μέρα
Κοιτάξτε το ημερολόγιό σας την ημέρα πριν επιστρέψετε στη δουλειά, ώστε να μην εκπλαγείτε από τις συναντήσεις που έχετε προγραμματισμένες. Εξετάστε τις μία προς μία για να διαπιστώσετε εάν μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με την ελάχιστη δυνατή προετοιμασία. Εναλλακτικά, εξετάστε αν μπορούν να αναβληθούν ώστε να μπορέσετε να συμβάλλετε κατά τρόπο ουσιαστικό.

8. Καθαρίστε το γραφείο σας κατά την επιστροφή
Ακόμα κι αν αφήσατε ένα τακτοποιημένο γραφείο πριν την απογείωση σας, πιθανότατα θα επιστρέψετε σε μια μπερδεμένη κατάσταση, με αδιάβαστη αλληλογραφία και πολλή χαρτούρα. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ταξινομήσετε τα πάντα, να λάβετε σημαντικά έγγραφα που έχουν προτεραιότητα και να πετάξετε ότι δεν είναι πια επίκαιρο και σχετικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε οργανωμένοι και έτοιμοι να λειτουργήσετε πιο αποτελεσματικά.

9. Μην κάνετε αισθητή την παρουσία σας με την επιστροφή σας
Σίγουρα, το αφεντικό σας ξέρει ότι είστε πίσω. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε αισθητή την παρουσία σας στο τμήμα σας για μια ή δύο μέρες. Αυτή η επιλεκτική μυστικότητα θα σας δώσει την ευκαιρία να προλάβετε να επανέλθετε στον κανονικό σας ρυθμό χωρίς την πρόσθετη πίεση.

10. Εξετάστε την αναβολή έντονων δραστηριοτήτων τις πρώτες ημέρες
Με το ταξίδι του αεροπλάνου, τις αλλαγές της ζώνης ώρας, τις διαφορετικές κουζίνες και τα διαφορετικά είδη δραστηριότητας, το σώμα και το μυαλό σας ήδη υφίστανται σημαντικό άγχος. Μην το χειροτερεύετε προσθέτοντας προκλητικές ρουτίνες άσκησης ή δραματικές αλλαγές διατροφής και δίαιτας. Χαλαρώστε με δύο μαθήματα γιόγκα, μια βουτιά, ή μια ελαφριά άσκηση.

Κλείνοντας, το μυστικό της διατήρησης της ηρεμίας σας όταν επιστρέφετε από διακοπές είναι ένας συνδυασμός έξυπνης προετοιμασίας και στρατηγικής ταξινόμησης. Ανεξάρτητα από το πόσο επείγοντα είναι τα καθήκοντα και η πίεση, προσπαθήστε να εγκαταλείψετε το γραφείο στην ώρα σας. Άλλωστε, το να λείψετε λίγες μέρες για διακοπές δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει να δουλέψετε υπερωρίες ως τιμωρία!

 ΠΗΓΗ carierista.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια