ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum | H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η Wellbeingr ΑΜΚΕ διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το  1ο Διεθνές Wellbeingr Forum | H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών σε υβριδική μορφή.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Oκτωβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο, θα διεξαχθεί στα ελληνικά, αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία και στη νοηματική γλώσσα ενώ θα υποστηρίζονται και υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα όρασης.

Το 1o Wellbeingr Forum θα εστιάσει τις εργασίες του στη συμβολή της ψυχικής υγείας και του wellbeing στην πρόοδο του ανθρώπου, την παγκόσμια υγεία και την οικονομία. Η Wellbeingr ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάλογο για το ρόλο της ψυχικής υγείας και ευημερίας στην πρόοδο των πολιτών και την ανάπτυξη των κρατών, με στόχο να αναδειχθεί η ψυχική υγεία ως βασική παράμετρος προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει με κεντρική ομιλία η

κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων.

Oι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με ομιλία του

κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδας

στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του 1ου Wellbeingr Forum είναι:

 Ο ρόλος της ψυχικής υγείας στην πρόοδο του ανθρώπου και την ανάπτυξη των κοινωνιών

 Οι παγκόσμιες τάσεις και αλληλεπιδράσεις της ανθρώπινης προόδου, της κοινωνικής ευημερίας και της βιωσιμότητας του πλανήτη

 Οικονομία της Ευτυχίας: Μετρήσεις και Δείκτες

 Παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευεξία των ατόμων στη σύγχρονη εποχή

 Σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές ενίσχυσης της ψυχικής υγείας και ευεξίας μέσω του πολιτισμού και της τέχνης 

 Ο ρόλος της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εργαζομένων στην αναπτυξιακή στρατηγική των επιχειρήσεων

 Ψυχική υγεία στο Ψηφιακό Περιβάλλον - To στοίχημα του μέλλοντος

 Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στο wellbeing των ανθρώπων

 Ψυχική υγεία και Αστικό Περιβάλλον: Σχεδιάζοντας βιώσιμες πόλεις για ευτυχισμένους πολίτες


"Η ψυχική υγεία είναι το «κλειδί» για μια καλύτερη ζωή. Είναι αδύνατο να ζήσουμε καλά, εάν δεν είμαστε υγιείς, τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο. Στο Υπουργείο Υγείας, είμαστε κοντά στον κάθε πολίτη, σε κάθε σημείο της χώρας, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες τόσο του «σήμερα» όσο και του «αύριο» με σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, με σεβασμό στον άνθρωπο και τη μοναδικότητά του."
Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, Ψυχική Υγεία και Εξαρτήσεις, Υπουργείο Υγείας

"Extensive evidence shows that arts and cultural engagement is associated with enhanced wellbeing for people of different ages and in different locations around the world. These findings persist even after considering socioeconomic inequalities in arts engagement."
Dr. Jess Bone, Research Fellow in Epidemiology and Statistics, UCL Research Department of Behavioural Science and Health, Institute of Epidemiology & Health Care, UK

♥  Η Wellbeingr στηρίζει τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών "Η Φοίβη", που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στέγασης. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κυρία Κλαίρη Δανιηλίδου στο 210 651 3442 ♥ 


Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς επικοινωνίας μας, που δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ευεξίας των πολιτών και της κοινωνίας.



Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας: info@wellbeingr.org

 












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια