ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Ψυχολόγος στο TikTok εξηγεί πώς λειτουργεί το μυαλό ενός ψυχοπαθή

Αν αναρωτιέστε ποιος μηχανισμός μέσα στο μυαλό ενός ψυχοπαθούς του επιτρέπει να λένε τόσο εύκολα ψέματα και να μπορούν να ξεγελάσουν ακόμα και ένα τεστ ανιχνευτή ψεύδους – το βίντεο TikTok αυτής της ψυχολόγου θα σας δώσει γρήγορες απαντήσεις.



 Η Dr Zara Chase, αναλύει τη θεραπεία, τις σχέσεις, τις συμβουλές και την ψυχική υγεία για τους 30,2 χιλιάδες οπαδούς του λογαριασμού της στο TikTok (@everythigmentalissues).

Με λεζάντα «Ένας ψυχοπαθής γεννιέται», αυτό το viral βίντεο δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο και έχει ήδη προβληθεί 6,7 εκατομμύρια φορές.

«Ένας ψυχοπαθής γεννιέται, ένας κοινωνιοπαθής γίνεται – αυτό είναι το κλειδί».

Εξηγεί ότι η έρευνα για ψυχοπαθείς ή «αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας» δείχνει ότι πρόκειται για άτομα που έχουν «ελαφρώς διαφορετικό» αυτόνομο νευρικό σύστημα σε σύγκριση με τους κανονικούς ανθρώπους.

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα είναι το μέρος που συγκρατεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο είναι το δικό μας σύστημα «μάχης ή φυγής».

Όταν ένας τυπικός άνθρωπος «φορτίζεται» – όταν πάει να παραβεί έναν κανόνα, να κάνει κάτι ντροπιαστικό ή αγενές – ο καρδιακός του ρυθμός φυσικά θα εκτοξεύεται.

Ωστόσο, εδώ αρχίζει η διαφορά: «Ένας ψυχοπαθής δεν έχει το ίδιο είδος διέγερσης. Γι’ αυτό είναι σε θέση να μην πιαστούν σε τεστ ανιχνευτή ψεύδους – έτσι ξεφεύγουν».

Οι άνθρωποι που δεν είναι ψυχοπαθείς θα νιώσουν μια αίσθηση ενθουσιασμού σε ένα τρενάκι – θα υπάρχει διέγερση με καλό τρόπο. Αλλά υπάρχει διαφορά όταν έχουμε κάνει κάτι λάθος και νιώθουμε αρνητικό.

Οι ψυχοπαθείς δεν το έχουν αυτό. Και συνεχίζει: «Δεν νιώθουν τύψεις όταν κάνουν κάτι κακό».

Όταν ρωτήθηκε από τον συνεντευκτή της αν αγχώνονται καθόλου, απαντά: «Όχι. Όχι με τον ίδιο τρόπο», με ένα εμφατικό νεύμα του κεφαλιού.

Και προσθέτει: «Αλλά δεν είναι ευχαριστημένοι για αυτό». «Οι ψυχοπαθείς και σε κάποιο βαθμό οι κοινωνιοπαθείς δεν σκέφτονται τις συνέπειες».

Πηγή: Ladbible, TikTok, https://olafaq.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια