ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: 140 πολιτιστικά δρώμενα σε κάθε γωνιά της χώρας

Συνολικά 70 νέες παραγωγές θα παρουσιαστούν σε περισσότερες από 140 παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που το φετινό καλοκαίρι λειτουργεί για δεύτερη χρονιά.
Οι 140 εκδηλώσεις και δρώμενα ξεδιπλώνουν για δύο μήνες, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, έναν πολύχρωμο ιστό σε ναούς, κάστρα, μνημεία, ιερά νησιά, αρχαίες πόλεις, γεφύρια και μουσεία.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την παρουσίαση του προγράμματος, δήλωσε ότι το πρόγραμμα φέρνει κοντά τη σύγχρονη δημιουργία με την πολιτιστική κληρονομιά.


«Το πρόγραμμα  φέρνει κοντά τη σύγχρονη δημιουργία με την πολιτιστική κληρονομιά. Θα διαρκέσει από 15 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου, 140 εκδηλώσεις, 70 παραγωγές σε 50 περιφερειακές ενότητες».

Πρόκειται για χώρους που επέλεξε η επιτροπή αξιολόγησης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Οι εκδηλώσεις ενώνονται μαζί με τους ιστορικούς χώρους και δημιουργούν έναν αγωγό σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν του σύγχρονου πολιτισμού.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είπε ότι είναι η δεύτερη  Χρόνια του θεσμού και ο θεσμός αυτός δεν ήταν απάντηση στην πανδημία αλλά ανάγκη των δημιουργών και του κοινού.

«Είναι συγκινητικό να απλώνονται δράσεις που χρησιμοποιούν ιερούς τόπους, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Το πρόγραμμα δημιουργεί θέσεις εργασίας, πάνω από 1000 άτομα συντελεστές και καλλιτέχνες».

Με το πρόγραμμα δημιουργούνται θέσεις εργασίας καθώς θα απασχοληθούν περισσότερα από 1000 άτομα συντελεστές και καλλιτέχνες.

Πέρυσι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις περισσότεροι από 40.000 με την πληρότητα των χώρων στο 50% ενώ φέτος η πληρότητα σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα είναι στο 70-75%, συνεπώς αναμένεται μεγαλύτερα προσέλευση του κόσμου.

https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/oli-i-ellada-enas-politismos-140-politistika-dromena-se-kathe-gonia-tis-choras/

Πηγή: https://www.ertnews.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια