ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Φεστιβάλ Δωδώνης: Ανοίγει τις πύλες του με μια παράσταση εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση

 

To  θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη   «Μια χώρα δύο αιώνες μετά» διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς την δημιουργούνΤο Φεστιβάλ Δωδώνης γίνεται πέντε ετών και ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα, την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 21.00, από το κέντρο αναφοράς του, το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Η εναρκτήρια εκδήλωση, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και την εταιρία ΑΝΙΜΑ, είναι ένα πρωτότυπο έργο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση..

Πρόκειται για την παράσταση «Μια χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και πρωτότυπη μουσική του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δωδώνης, Θεόδωρου Λεμπέση.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Δωδώνης, κύριος Χρήστο Ντακαλέτσης: «Το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης φιλοδοξεί και να παράξει πολιτισμό, όχι απλά να τον φιλοξενήσει, ως ένας ενδιάμεσος σταθμός κάποιων καλλιτεχνικών παραγωγών. Το έργο “Μια χώρα δύο αιώνες μετά” είναι μια συνδιοργάνωση που μας καθιστά παραγωγικούς, πρωτοπόρους και καλλιτεχνικά παρόντες στα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας, αφού η παράσταση θα περιοδεύσει σε εμβληματικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα».

Διακόσια χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους φέτος. Ποιος σχεδίασε την Ελληνική σημαία; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Ποιοι είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2021; Γιατί δεν ζωγράφισε τη Σφαγή της Χίου Έλληνας ζωγράφος; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει τα τελευταία διακόσια χρόνια σε αυτή τη χώρα;

To καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς την δημιουργούν. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, θα έχει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής, που την πρωτότυπη μουσική της υπογράφει ο Θεόδωρος Λεμπέσης.

Στην παράστασή παίζουν οι ηθοποιοί Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα και Μαρία Χάνου. 

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια