ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Παρουσίαση του Οικοτροφείου “Ξάνθιο” του φορέα Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης «Κωστής Μπάλλας»

 

by Σταύρος Καρυπίδης25/05/2022



Μαίρη Δαληκριάδου

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Μάϊου 2022 στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το Οικοτροφείο “Ξάνθιο”, που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 5 στην παλιά πόλη της Ξάνθης το οποίο επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο με πληρότητα 15 τροφίμων και 20 εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά το Οικοτροφείο “Ξάνθιο”του φορέα, Ε. Κ. Δ. Ψ. & Π. “ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ” εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικήs Μακεδονίαs Θράκns με την συγχρηματοδότηση τns Ελλάδαs και του Ευρωπαϊκού Ταμείου. Υλοποιεί στο πλαίσιο τns τριτοβάθμιαs πρόλnψns υγείαs, διαβίωση 15 ατόμων με πρωταρχικό στόχο την στήριξη χρόνιων ψυχικών διαταραχών. Τα άτομα αυτά με την υποστήριξη επαγγελματιών ψυχικήs υγείαs, θα αναπτύξουν τιs αναγκαίεs συναισθnματικέs, κοινωνικέs και γνωστικέs δεξιότnτεs, προκειμένου να ζουν και να εργάζονται στην κοινότητα.

Αφετηρία για την επίτευξη τns αποτελεσματικήs ψυχοκοινωνικήs επανένταξns είναι η παροχή προστατευμένns στέγασns στα όρια τns κοινότnταs, όπου θα προσφέρονται ευέλικτεs και εξατομικευμένεs υπnρεσίεs, με βάση τιs ανάγκεs κάθε ενοίκου ξεχωριστά. Οι άνθρωποι με ψυχικέs διαταραχέs έχονταs τιs ίδιεs προσδοκίεs  με τον υπόλοιπο πληθυσμό, δικαιούνται να είναι σεβαστοί, να έχουν στέγη, επαρκή εκπαίδευση και εργασία, να διατηρούν κοινωνικέs σχέσειs και να συμμετέχουν στα κοινά.


https://youtu.be/1NmM4fF2RxI





Πηγή: https://xanthinews.gr/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια