ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Sharp Objects και κόψτε φλέβα!


Το κανάλι του HBO παρουσίασε εν μέσω καλοκαιριού την μίνι σειρά 8 επεισοδίων “Sharp Objects”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Gillian Flynn (“Gone Girl“) και σε σκηνοθεσία Jean-Marc Vallée (“Big Little Lies”). Το εντυπωσιακό επιτελείο ηθοποιών και λοιπών συντελεστών εξασφάλισε ένα ακόμη δράμα υψηλής αισθητικής ποιότητας, που όμως βασίστηκε πολύ εύκολα και αναπαυτικά στις συμβάσεις που οι ίδιοι συντελεστές είχαν πρόσφατα εισαγάγει στο είδος.

Sharp Objects- (απο αριστερά) Eliza Scanlen, Amy Adams, Patricia Clarkson

Η υπόθεση

Η  νεαρή δημοσιογράφος Camille Preaker (Amy Adams) επιστρέφει στην πόλη της, για να καλύψει τις δολοφονίες δύο κοριτσιών που έχουν αναστατώσει τη μικρή τοπική κοινωνία. Εκεί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει το τραυματικό παρελθόν της, την εύθραυστη και ψυχρή μητέρα της (Patricia Clarkson) και θα γνωριστεί με την μικρότερη ετεροθαλή αδερφή της (Eliza Scanlen). Καθώς το νήμα της υπόθεσης με τα ειδεχθή εγκλήματα ξετυλίγεται, η Camille βυθίζεται όλο και περισσότερο στις καταχρήσεις και τις επώδυνες αναμνήσεις. Σίγουρα όχι ο,τι πιο ανάλαφρο και δροσερό για να δούμε, αλλά αυτή η σειρά έχει τη δική της μαγεία και μας ταξιδεύει μέχρι το Νότο των Η.Π.Α.

Sharp Objects- Amy Adams και Chris Messina



Για όσους αγαπούν τον άνθρωπο

To Sharp Objects είναι μία χαρακτηροκεντρική σειρά εγκλήματος και μυστηρίου, όπου οι ήρωες και οι πράξεις τους αλληλοεμπλέκονται και αλληλοεξαρτώνται. Σκηνές καθημερινότητας και παθών εναλλάσσονται δυναμικά στα 8 επεισόδια που θυμίζουν τρομακτικά την ίδια την ζωή στις πιο πεζές και πιο έντονες στιγμές της. Σίγουρα θα λάβει αρκετές υποψηφιότητες για τα επόμενα τηλεοπτικά βραβεία, με επικρατέστερες αυτές των πρωταγωνιστριών τους, Amy Adams και Patricia Clarkson. Οι δύο κυρίες της υποκριτικής έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία από τις πιο περίπλοκες και καταραμένες σχέσεις μάνας και κόρης που έχετε δει ποτέ στην τηλεόραση!

Sharp Objects όπως λέμε Big Little Lies;

Η σειρά μοιάζει να ανήκει στο σύμπαν αφήγησης και εικονογραφίας του σκηνοθέτη Jean-Marc Vallée, ο οποίος δε λέει να ξεπεράσει την πρόσφατη επιτυχία της μίνι-σειράς “Big Little Lies”. Η μεγάλη αναγνώριση που του επέφερε η τελευταία τον οδήγησε μάλλον στην παγίωση σκηνοθετικών πρακτικών. Η σκηνοθεσία των “Sharp objects”είναι έξυπνη και αισθαντική, αλλά έχει χάσει την φρεσκάδα της. Γίνεται πιο μηχανική και καταλήγει σε έναν μανιερισμό που θα κουράσει, τουλάχιστον όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει την προαναφερθείσα τεράστια επιτυχία του. Επιπλέον τα 8 επεισόδια των “Sharp Objects” δεν καταφέρνουν να κρατήσουν έναν σταθερό ρυθμό, με αποτέλεσμα η ιστορία να ξεχειλώνει στη μέση της σαιζόν, μόνο και μόνο για να καταλήξει σε μία σοκαριστική ανατροπή με νέες επιπλοκές που δεν επιλύονται ποτέ. 

Πηγή: 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια