ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Meta / Μήνυση από δεκάδες αμερικανικές πολιτείες - «Εθιστικά και επιβλαβή» για τα παιδιά

Οι αλγόριθμοι της Meta είχαν σχεδιαστεί για να ωθούν τα παιδιά και τους εφήβους σε «τρύπες» τοξικού και επιβλαβούς περιεχομένου, ανέφεραν οι πολιτείες.


Πάνω από 40 αμερικανικές πολιτείες κατέθεσαν προσφυγή εναντίον της Meta, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι εν γνώσει του χρησιμοποιεί λειτουργίες στο Instagram και στο Facebook για να προσελκύσει παιδιά στις πλατφόρμες, παρόλο που η εταιρεία δήλωσε ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ασφαλείς για τους νέους.

Το Κολοράντο και η Καλιφόρνια ηγήθηκαν της κοινής προσφυγής που κατέθεσαν 33 πολιτείες στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Meta - που έχει το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger- παραβίασε τους νόμους για την προστασία των καταναλωτών παγιδεύοντας τα παιδιά και εξαπατώντας τους χρήστες σχετικά με την ασφάλεια των πλατφορμών του.

Η Περιφέρεια της Κολούμπια και οκτώ άλλες πολιτείες κατέθεσαν χωριστές αγωγές την Τρίτη εναντίον της Meta, με τις περισσότερες από τις ίδιες κατηγορίες, σύμφωνα με τους New York Times.

Στην καταγγελία τους, οι πολιτείες αναφέρουν ότι η Meta είχε «σχεδιάσει χειραγωγικά χαρακτηριστικά προϊόντος για να προκαλέσει την καταναγκαστική και εκτεταμένη χρήση από νεαρούς χρήστες» πλατφορμών όπως το Instagram. 

Οι αλγόριθμοι της Meta είχαν σχεδιαστεί για να ωθούν τα παιδιά και τους εφήβους σε «τρύπες» τοξικού και επιβλαβούς περιεχομένου, ανέφεραν οι πολιτείες.

Οι γενικοί εισαγγελείς κατηγόρησαν επίσης τη Meta για παραβίαση ενός ομοσπονδιακού νόμου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο, κατηγορώντας την εταιρεία ότι συλλέγει παράνομα «προσωπικά δεδομένα των μικρότερων χρηστών του» χωρίς την άδεια των γονιών τους.

«Η Meta έχει αξιοποιήσει ισχυρές και άνευ προηγουμένου τεχνολογίες για να δελεάσει, να δεσμεύσει και τελικά να παγιδεύσει τη νεολαία και τους εφήβους», ανέφεραν οι πολιτείες στην αγωγή των 233 σελίδων. «Το κίνητρό του είναι το κέρδος».

Η Meta είπε ότι εργάζεται για να παρέχει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους εφήβους στις εφαρμογές της και έχει εισαγάγει περισσότερα από 30 εργαλεία για την υποστήριξη των εφήβων και των οικογενειών. «Είμαστε απογοητευμένοι που αντί να συνεργάζονται παραγωγικά με εταιρείες σε όλο τον κλάδο για τη δημιουργία σαφών, κατάλληλων για την ηλικία προτύπων για τις πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι, οι γενικοί εισαγγελείς επέλεξαν αυτόν τον δρόμο», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.


Πηγή
https://www.avgi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια