ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ,"ΓΑΛΙΛΑΙΑ"

 Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς και τις οικογένειές τους εξασφαλίζοντάς τους την ικανότητα και τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσο περισσότερη ζωή μπορεί να υπάρχει σε κάθε στιγμή της.



Στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν όλοι οι ασθενείς με απειλητική για τη ζωή τους νόσο μπορούσαν να ζήσουν το περισσότερο από την κάθε μέρα που έχουν μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούν.

Για να πετύχουμε το στόχο μας προσφέρουμε Ανακουφιστική Φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS):

Η Μονάδα μας στελεχώνεται από εξειδικευμένη Διεπιστημονική Ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, προαιρετικά ιερέα και υποστηρίζεται από Διοικητική Ομάδα και εκπαιδευμένους Εθελοντές.

Έχοντας ως γνώμονα την προσφορά φροντίδας και ανακούφισης στον πάσχοντα συνάνθρωπο ανεξαρτήτως της κοινωνικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής, οικονομικής ή ασφαλιστικής του κατάστασης, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» παρέχει τις υπηρεσίες της εντελώς δωρεάν.

Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητρόπολεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου: «Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο». Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία της Ανακουφιστικής Φροντίδας, να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα της νόσου -ψυχικά και σωματικά- να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και να δίνει αξία σε κάθε στιγμή της.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» αποτελεί την πρώτη Μονάδα στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένη Ανακουφιστική Φροντίδα στο πλαίσιο μιας διεπιστημονικής προσέγγισης και στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία αντίστοιχων μονάδων σε όλη τη χώρα.

Μέχρι σήμερα έχουμε φροντίσει περισσότερους από 1350 ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, στηριζόμενοι σε δωρεές και χορηγίες.

πηγη: https://galilee.gr/galilaia/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια