ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Η ΣΧΈΣΗ ΜΕΤΑΞΎ ΣΕΞ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

 «Αγάπη μου δεν έχω διάθεση, απόψε». Ποιος το έχει πει ποτέ σε έναν σύντροφο αυτό πριν;

Όλοι το έχουμε κάνει αυτό. Και αν δεν το έχεις πει, τότε μάλλον το έχεις ακούσει. Διαισθητικά, καταλαβαίνουμε ότι το μυαλό μας έχει σημασία όταν πρόκειται για σεξ, αλλά εστιάζουμε γρήγορα στο σώμα, το άγγιγμα και την αίσθηση ως τα πιο κρίσιμα στοιχεία. Είναι λιγότερο πιθανό να αναλογιστούμε τον ρόλο της φαντασίας μας. 

Σε πολλά σημεία της ζωής μας, είμαστε πραγματικά εξαιρετικοί στη φαντασία. Πράγματα όπως διακοπές ή σπίτια ονείρων ή μετακομίσεις καριέρας. Αυτές οι ασκήσεις στη φαντασία μας βοηθούν να ορίσουμε τι θέλουμε. Μας επιτρέπουν να φλερτάρουμε με ό,τι είναι δυνατό πριν χρειαστεί να πάρουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις. Και είναι επίσης εγγενώς ευχάριστα, ακόμα κι αν αυτές οι φαντασιώσεις δεν πραγματοποιηθούν ποτέ στην πραγματικότητα. 

Η φαντασία είναι ένα τόσο δυνατό εργαλείο. 

Όταν λοιπόν πρόκειται για το σεξ, γιατί η φαντασία δεν είναι από τα πρώτα που επιδιώκουμε; Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά να κάνω έρευνα για τη διέγερση και την επιθυμία, έμαθα ότι για τις γυναίκες, η γνώση είναι τόσο σημαντική για τη διέγερση όσο και η παρουσία σεξουαλικών ερεθισμάτων. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας τις αναμνήσεις, τις φαντασιώσεις τους και κάποια εστίαση, οι γυναίκες μπορούν να ενεργοποιηθούν με τις σκέψεις τους. Αυτή η συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώθηκε στις γυναίκες, και μεγάλο μέρος της δουλειάς μου επικεντρώνεται επίσης σε άτομα που ταυτίζονται με τη γυναίκα. Αλλά αυτό είναι ξεκάθαρο ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου: ο εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο και όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη διεύρυνση της σεξουαλικής τους φαντασίας. 

Άρχισα να σκέφτομαι για πρώτη φορά αυτή τη σύνδεση μεταξύ σεξ και φαντασίας ενώ ήμουν στο κολέγιο. Τότε, μεταξύ των φίλων μου, ο ορισμός του σεξ ήταν εξαιρετικά στενός. Ουσιαστικά σήμαινε διεισδυτικό σεξ μεταξύ ενός άντρα και ενός κοριτσιού. Και ο αυνανισμός δεν ήταν θέμα συζήτησης. Ειλικρινά, νομίζω ότι το σόλο σεξ θεωρήθηκε ως έσχατη λύση, μια απελπισμένη ή μοναχική πράξη αντί για μια θεμελιωδώς ενδυναμωτική εξερεύνηση. 

Ένα πρωί, μια φίλη μου μού έλεγε για την τελευταία της δυσάρεστη σχέση και τη ρώτησα τι σκεφτόταν κατά τη διάρκεια του σεξ. «Χμμ», είπε εκείνη. "Δεν γνωρίζω." 

Κάτι σχετικά με αυτό με εντυπωσίασε πραγματικά. Η όλη ανάμνηση της εμπειρίας της ήταν αυτό που είχε συμβεί σωματικά. Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι το καλό σεξ είναι κάτι που πρέπει να μας συμβεί, ότι είναι στα χέρια κάποιου άλλου, κυριολεκτικά, Περιμένουμε από έναν σύντροφο, τωρινό ή μελλοντικό, να είναι το μαγικό ξεκλείδωμα. Ίσως επειδή νιώθουμε ιδιαίτερα ασφαλείς μαζί τους ή έλκονται από αυτά ή επειδή έχουν περισσότερη εμπειρία από εμάς. Αλλά κάνοντας αυτό, ξεχνάμε τη δική μας αντιπροσωπεία στο θέμα. Γράφουμε τον εαυτό μας και τη φαντασία μας έξω από την εξίσωση ευχαρίστησης.

Είχα αυτό το προαίσθημα ότι ο φίλος μου, όπως πολλοί από εμάς, βιώναμε μια κρίση έμπνευσης. Στα χρόνια μετά το κολέγιο, η γοητεία μου με τον ρόλο της φαντασίας και της σεξουαλικότητας αυξήθηκε. Τελικά, άφησα την καριέρα που είχα δημιουργήσει για να ξεκινήσω μια εταιρεία που ονομάζεται Dipsea, η οποία δημιουργεί ιστορίες, ηχητικές ιστορίες, σχεδιασμένες για να ενεργοποιούν τις γυναίκες. Αποφάσισα να εστιάσω στον ήχο γιατί είναι τόσο συναρπαστικός και τόσο υποβλητικός και τόσο προσωπικός. Να τι εννοώ. Μη διστάσετε να κλείσετε τα μάτια σας και να σκεφτείτε πού σας οδηγούν αυτοί οι ήχοι.

(Τα πουλιά κελαηδούν), (Το νερό ρέει), 

ΕΝΤΑΞΕΙ. Ανοιξτε τα μάτια σας. Δεν ήταν αυτοί οι ήχοι που φανταζόσασταν ότι θα έπαιζα; Λέει και γελάει.

Να τι μου έρχεται στο μυαλό. Είμαι στα βουνά. Μπορώ να νιώσω τον ήλιο στο πρόσωπό μου. Μπορώ να νιώσω τη δροσερή ψύχρα που ανεβαίνει από το νερό των Άλπεων. Μπορώ να δω τις μικροσκοπικές κηλίδες λάμψης στο γρανίτη. Στοιχηματίζω ότι κάθε άτομο σε αυτό το δωμάτιο φαντάζεται κάτι λίγο διαφορετικό, αλλά γεμάτο με κάθε λογής ξεχωριστές λεπτομέρειες για το περιβάλλον, για τις περιστάσεις. Ο ήχος είναι απίστευτος με αυτόν τον τρόπο. Οι ερωτικές ιστορίες ήχου έχουν χαρακτήρες και πλοκή, αλλά όπως και οι ήχοι που μόλις ακούσατε δημιουργούν ένα σχέδιο για το μυαλό σας για να συμπληρώσει στη συνέχεια τα κενά. Σας επιτρέπουν να αναπτύξετε το δικό σας όραμα για το τι είναι ελκυστικό με τρόπο που μπορεί να χαθεί όταν βλέπετε κάτι συγκεκριμένο ή ένα ρητό στην οθόνη. 

Μπορεί να μην είστε έτοιμοι ή να μην σας ενδιαφέρει να βυθίσετε το δάχτυλό σας σε ερωτικές ηχητικές ιστορίες. Και αυτό είναι εντάξει. Σήμερα λοιπόν θα σας καθοδηγήσω πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τις δικές σας ιστορίες και να ενεργοποιείτε τη σεξουαλική σας φαντασία. Δεν θα το πάω πολύ μακριά. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε αυτήν τη στιγμή. Αλλά θεωρήστε αυτόν έναν οδηγό για την επόμενη φορά που θα έχετε λίγο χρόνο.

Αρχικά, θα θελήσετε να ρυθμίσετε το μυαλό σας με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσατε να ξεκινήσετε έναν διαλογισμό. Τότε φανταστείτε ότι το μυαλό σας είναι σαν προβολέας. Όλα όσα μπορείτε να δείτε και να ζήσετε είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας. Τα πάντα αριστερά, δεξιά, πίσω σου, είναι εκτός πλαισίου. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ενώ υπάρχουν σκέψεις που μας ενεργοποιούν, υπάρχουν επίσης σκέψεις που είναι απίστευτα αποτελεσματικές στο να μας σβήσουν: άγχος, ντροπή, ανασφάλειες, καθώς και πράγματα που μας εκνευρίζουν ανεξήγητα. Έτσι, όταν εμφανίζεται μια σκέψη που δεν λειτουργεί, και αναπόφευκτα θα λειτουργήσει, θα μπορείτε να τη βγάλετε από το πλαίσιο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις αισθήσεις σας. Φανταστείτε χρώματα, υφές, ήχους, εικόνες, οτιδήποτε σας προσφέρει αισθητηριακή απόλαυση. Μερικές φορές μου αρέσει να φαντάζομαι άνθη κερασιάς να επιπλέουν απαλά σε μιά λίμνη, η να πέφτουν από τα δένδρα. Ή χρησιμοποιώ ένα φλογερό ροζ πορτοκαλί ή ένα χαλαρωτικό μπλε ως φόντο για την εμπειρία που φαντάζομαι.

Στη συνέχεια, δοκιμάστε μέρη. Και να έχετε κατά νου ότι η ρύθμιση της φαντασίας σας, θα είναι πιο σημαντική για κάποιους από εμάς παρά για άλλους. Επιστρέψτε με την μνήμη σας σε αυτήν την απομονωμένη παραλία που επισκεφτήκατε πριν από πολλά χρόνια. Ή δημιουργήστε ένα σκηνικό από την αρχή με όση ιδιωτικότητα και άνεση, ή όσα περιπετειώδη στοιχήματα θέλετε. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ένα άτομο και τοποθετείστε σε μια αφήγηση. Ίσως είναι ένας χαρακτήρας από ένα από τα αγαπημένα σας βιβλία. Ίσως είναι η κοπέλα σου. Ίσως είναι ένας τύπος με φόρεμα. Όποιος κι αν είναι, πώς σε προσεγγίζουν; Τι τους παρακινεί; Με τι ενέργεια έρχονται σε εσάς; Τι γίνεται με εσένα; Τι λες? Και τι κάνετε μαζί; Και όταν βρείτε κάτι που σας αρέσει πολύ, παίξτε το για λίγο. Θα έχετε μόλις σχεδιάσει τη δική σας ιστορία.

Όσο περισσότερο λυγίζετε αυτόν τον μυ, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνετε τι σας ενεργοποιεί και θα μπορείτε να επικοινωνήσετε αυτά τα πράγματα σε έναν σύντροφο. Μπορείτε να μοιραστείτε ολόκληρη τη φαντασία μαζί τους, αν αισθάνεστε άνετα. Αυτό το είδος αποκάλυψης μπορεί να είναι πολύ οικείο και επιβεβαιωτικό. Ή... όχι. Δεν είναι προδοσία να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου για να σου φέρει περισσότερη ευχαρίστηση. Η φαντασία είναι ένας ασφαλής χώρος και ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τον μύθο ότι αυτό που φαντασιώνεστε και αυτό που θέλετε να συμβεί στην πραγματικότητα είναι πάντα το ίδιο πράγμα. 

Επιτρέψτε μου λοιπόν να μας προσφέρω έναν μεγαλύτερο ορισμό του τι είναι το σεξ. Το σεξ δεν είναι απλώς μια σωματική πράξη. Είναι μια ψυχική εμπειρία. Και δεν εξαρτάται πλήρως από έναν σύντροφο. Ξεκινά από εσάς. Είστε αυτός που μπορεί να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση για εσάς. 

Είσαι ο πρωταγωνιστής. Όσο κι αν αγαπάς κάποιον ή νιώθεις έλξη για αυτόν, αυτός παίζει έναν βοηθητικό ρόλο. Και εσύ για αυτόν. Το σεξ είναι μια οδός πρόσβασης σε συναισθήματα ζωντάνιας, ενδυνάμωσης, χαράς και αυτοπεποίθησης που είναι έμφυτα σε όλους μας. Αυτή η ζωντάνια, αυτή είναι η επίδραση της σεξουαλικής ευεξίας. Και θα το νιώσεις να περπατάς στο δρόμο, να μπαίνεις σε οποιαδήποτε συζήτηση, να πλοηγείς σε οποιαδήποτε σχέση. Με αυτό τον τρόπο, κανείς από εμάς δεν έχει την πολυτέλεια να μην δώσει προτεραιότητα στο σεξ. Δεν είναι ένα ωραίο να το έχω τελευταίο στη λίστα μας, μετά την παραλαβή των ρούχων που έχω δώσεις για στεγνό καθάρισμα. 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα παρατηρήσετε ότι δεν έχετε διάθεση για λίγο σεξ, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και αφήστε τη φαντασία σας να σας πει μια σέξι ιστορία.

Πηγή: tEDX

https://www.ted.com/talks/gina_gutierrez_the_relationship_between_sex_and_imagination/transcript?fbclid=IwAR0PUvOo4To07RRp3ypwjGwcFfE_dTPY-0syeiLewI9rNDYSi7mwie5ChYk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια