ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

Παγκόσμια ημέρα της Τέχνης

 Η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης 15 Απριλίου, είναι μια γιορτή για την προώθηση την ανάπτυξη, την διάδοση και την απόλαυση της τέχνης, και ανακοινώθηκε στην 40η σύνοδο του Γενικού Συνεδρίου της UNESCO το 2019.



Η τέχνη καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την πολιτιστική πολυμορφία για όλους τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή γνώσεων και στην ενθάρρυνση της περιέργειας και του διαλόγου. Αυτές είναι ιδιότητες που η τέχνη είχε πάντα, και θα έχει πάντα αν συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε περιβάλλοντα όπου καλλιτέχνες και καλλιτεχνική ελευθερία προωθούνται και προστατεύονται. Με αυτόν τον τρόπο, η προώθηση της ανάπτυξης της τέχνης ενισχύει επίσης τα μέσα μας για την επίτευξη ενός ελεύθερου και ειρηνικού κόσμου.

Κάθε χρόνο, στις 15 Απριλίου, οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης συμβάλλουν στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ καλλιτεχνικών δημιουργιών και κοινωνίας, ενθαρρύνουν τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την ποικιλία των καλλιτεχνικών εκφράσεων και υπογραμμίζουν τη συμβολή των καλλιτεχνών στην αειφόρο ανάπτυξη. Είναι επίσης μια ευκαιρία να ρίξουμε φως στην εκπαίδευση των τεχνών στα σχολεία, καθώς ο πολιτισμός μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη εκπαίδευση.

Υπάρχουν πολλά να μάθουμε, να μοιραστούμε και να γιορτάσουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης και η UNESCO ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες όπως συζητήσεις, συνέδρια, εργαστήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις ή εκθέσεις.

ΠΗΓΗ: en.unesco.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια